Katja Kallio

Kotimaista kirjallisuutta opiskellut Katja Kallio on lunastanut paikkansa jo laadukkaisten suomalaisten naiskirjailijoiden joukosta. Katja Kallio on syntynyt 17.9.1968 Turussa. Kahden lapsen äiti asuu nykyään Helsingissä aviomiehensä, Idols-tuomari Asko Kallosen kanssa.

Nykyään vapaana kirjailijana toimiva Katja Kallio on aiemmin työskennellyt Liken kustannustoimittajana ja tiedottajana, kielenkääntäjänä ja tv-kolumnistina.

Kallion erikoisromaani Kuutamolla oli vuonna 2000 bestseller, ja kirjasta julkaistiin myöhemmin myös samanniminen elokuva. Myös Kallion toisesta kirjasta, Sooloilua, on tehty elokuva.

Kallion neljäs romaani, Syntikirja on erilainen kuin Kallion aikaisemmat romaanit. Siinä tulee vielä paremmin esille Kallion taito kirjoittaa hyvää tekstiä. Kirja kertoo pysähtyneestä elämästä ja uuden alun vaikeasta etsinnästä.

 • Kallion kirjoittamat romaanit:
  Kuutamolla, 2000
  Sooloilua
  , 2002
  Karilla
  , 2008
  Syntikirja
  , 2009

Yksi kommentti “Katja Kallio”

 1. Lasse kommentoi:

  Näin elokuvan “Sooloilua”. Pidin todella sen teemoista. Se auttoi katsojaa tajuamaan kuinka pariskuntien tulisi pitää suhdettaan arvossa, antamalla sille aikaa ja huomiota, olla toisilleen uskollisia.
  Meilläkin Suomessa on aivan liikaa hajonneita perheitä, isättömiä lapsia, surua, pettymystä, kyyneleitä…

Jätä kommentti.