Turkka Hautala

Turkka Hautala on syntynyt vuonna 1981 Salossa. Kotikaupungin asukkaistaan hän kertoo myös vuonna 2009 julkaistussa esikoisromaanissaan Salo, joka sai vuoden 2009 Finlandia-ehdokkuuden. Ehdokkuus yllätti Turkka Hautalan täysin. Salo kertoo ihmisten yksinäisyydestä nykyhetkessä ja siitä miten yhteiskunta on ajanut ihmiset tiukille. Vaikka kirja on melankolinen, siitä silti huokuu lämpö, josta monet kriitikot ovat kirjaa kiittäneet. Romaanin runko rakentui Hautalalle yhdessä yössä.

Turkka Hautala on opiskellut kirjallista alaa sekä elokuvatiedettä Englannin Colchesterissä, Kreikassa ja Suomessa. Jyväskylän yliopistosta kirjoittamisen maisteriohjelmasta valmistunut Turkka Hautala teki gradunsa avoimista kirjoittajien verkkosivustoista. Tällä hetkellä Turkka Hautala asuu Ranskassa ja yrittää oppia ranskan kieltä. Opiskelujen lomassa hän on työskennellyt grillimyyjänä ja lehtimiehenä, sekä tehnyt töitä päiväkodissa.

Hautala debytoi Martti Joenpellon novellikilpailussa 2007 ja vuonna 2008 hän tuli toiseksi J. H. Erkon kirjoituskilpailussa.

  • Turkka Hautalan teokset:
    Salo, 2009

Jätä kommentti.